Slider

Zoek & Boek

Onze vakantiehuizen

“Park Duinrand” bevindt zich op een sprookjesachtig mooie locatie, aan de rand van het bos, met uitzicht op de landerijen waar Schotse Hooglanders grazen. Aan het zonnige lichtgele slingerwegje liggen een vijftal prachtige luxe villa`s, smaakvol ingericht en met veel privacy.

Alle huizen zijn op een speelse en doordachte manier omzoomd met duintjes, dijkjes, bosschages, bielzen schuttingen en takkenschermen. Hierdoor ontstaat steeds weer een nieuwe zichtbeleving, wat een heel ruimtelijk effect geeft.  In uw woning en uw tuin heeft u nauwelijks het gevoel dat u zich op een vakantieparkje bevindt. Vanuit uw vakantiehuis loopt u zo het bos in , dat is natuurlijk ook heerlijk als u met uw hond bij ons komt vertoeven.

Wanneer u besluit voor een vakantie op “Park Duinrand” heeft u de keuze tussen twee typen woningen, te weten:

Type 1, onze 6-persoons villa`s

Comfortabele huizen van ca.70m2 oppervlakte met drie slaapkamers , twee badkamers en royale tuinen.

De Berk

Heeft vanaf het terras uitzicht op een royale duinpartij, die de tuin omzoomd en beschutting biedt aan het huis. Vanuit de woonkamer heeft u tevens zicht de duintjes en op de bosrand.

De Den

Met schitterend uitzicht op de bosrand en een natuurtuin die ingericht is met waterplas en duinen. De tuin van “de Den” is gedeeltelijk afgeschermd met een bijzondere dijk waar het grootste deel van het jaar verrassend veel bloeit en spontaan opkomt.

De Eik

Dit huis bevindt zich aan het einde van ons slingerwegje en heeft zelfs nog meer privacy dan alle andere huizen. met fenomenaal uitzicht op de natuurtuin en de bosrand.

Type 2, onze 6- tot 8 persoons villa`s

Met veel plezier presenteren wij onze twee prachtige splinternieuwe nieuwe 6 tot 8 persoons villa’s.

Één van de slaapkamers en badkamers ligt op de benedenverdieping, fijn als in uw gezelschap zich ook mensen bevinden die iets minder goed ter been zijn. Ook als u genoodzaakt bent gebruik te maken van  een rolstoel, dan kunt u hier uitstekend terecht. De beneden slaapkamer en badkamer zijn zeer royaal en hiertoe uitgerust. Ook deze villa`s zijn in het bezit van een ruime tuin.

De Abeel

Deze schitterende lichtvolle villa kijkt aan de oostzijde uit op de landerijen waar Schotse Hooglanders grazen. Aan de westzijde, vanuit het venster in de eethoek, is er zicht op een duintjes en de bosrand. De grote zit/slaapkamer op de bovenverdieping geeft een fraai uitzicht op landerijen en zonsopkomst.  De slaapkamergordijnen zijn overigens overal licht werend.

De Conifeer

Qua uiterlijk en inrichting is dit huis exact hetzelfde als “de Abeel”, maar heeft een wat intiemere sfeer. Dit huis licht meer omsloten door bosschages en een dijk. Vanuit de woonkamer en op het terras in de tuin heeft u, weliswaar indirect,  uitzicht op de bosrand. Deze villa heeft naar de voordeur toe een romantisch poortje opgetrokken uit bielzen en bogen.

Extra informatie

  • Er is draadloos internet aanwezig.
  • Handdoeken en bedlinnen te huur (niet verplicht).
  • Een huisdier is toegestaan. Een tweede huisdier is in overleg mogelijk.
  • Kinderbed en -box zijn gratis beschikbaar (linnengoed voor het kinderbedje wel zelf meenemen).
  • Jongeren onder de 21 jaar zijn welkom als de ouders de gehele periode aanwezig zijn.

Ligging

De vakantiehuizen bevinden zich aan de Pelikaanweg in de Koog op een sprookjesachtige locatie. Aan de rand van 'de Dennen' en op anderhalve kilometer van het strand geniet u van een onvergetelijke vakantie in alle luxe.

Bent u slecht ter been?

Onze vakantiewoningen in het bos zijn wellicht een aanrader. Er is douchestoel aanwezig en één van de slaapkamers bevindt zich op de begane grond. De badkamer is niet helemaal bereikbaar met een rolstoel. Desgewenst regelen wij een scootmobiel of andere diensten, in samenwerking met de thuiszorg op Texel.

Duurzame vakantiewoning

Ons eiland is rijk aan mooie natuur. Op veel plekken waan je je even alleen op de wereld. Je komt geen mens tegen, maar boven je hoofd scheren meeuwen en wadvogels door de lucht, terwijl je op Texelse bodem veel bijzondere planten en bloemen ontdekt. Als echte eilanders zijn we trots op de ongerepte natuur. En dragen graag een steentje bij. Bij de bouw en aanleg van de vakantiehuizen stond duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. Al sinds 2012 bouwen wij energieneutraal. De kavels zijn zó vormgegeven dat het karakter van een 'open plekje' aan de rand van het bos bewaard is gebleven. Voor de privacy is rond elk huis een knus plekje gecreëerd. Ook aan het milieu is gedacht. De accommodaties zijn energieneutraal (energie-nul) gebouwd. Met warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers, die subtiel zijn weggewerkt in het landschap.

Wat u ervan merkt als gast? De woning is 's winters lekker warm, door vloerverwarming in alle ruimtes. Hoogzomer is het in huis paar graden koeler, doordat de vloeren dan licht gekoeld worden. De elektronische apparaten 'draaien' op natuurlijke energie: onze zonnepanelen vangen de Texelse zonnestralen op.

Corien Kuip-Groenendijk / Dirk Kuip

Pelikaanweg 1B
1796NN - De Koog, Texel

Tel: (06) 1811 52 09
Tel/fax: (0222) 321 613
E-mail: info@duinrandtexel.nl

Wij zijn aangesloten bij de VVV en het Texels Ondernemers Platform (TOP).