Slider

Zoek & Boek

Texel, lekker dichtbij!

Woon je op Texel? Dan heb je vast altijd het 'eilandgevoel', verzuchtte een gast. Tja, daar kunnen we niet omheen.

Wat ons betreft is dat niet zomaar in één woord te vatten. Maar OK! Met kilometers strand, ruige natuur, knusse dorpjes én 'overkantse' voordelen zoals een eigen bioscoop en véél leuke evenementen, verruilen we niet graag ons plekje op het eiland voor een stadse wijk. Gelukkig gaat er een boot. Eén keer per uur. Elke dag, het hele jaar door. Vaart u mee?

Fietskuiten

Eenmaal voet aan land gezet, kan de vakantie op Texel beginnen. Op 15 vierkante kilometer valt een hele wereld te ontdekken. Ja, heus! Laat je betoveren door de weidse vergezichten op het Wad, of sla eens rechtsaf in De Slufter. Even stevig doorstappen en je hebt het rijk alleen. Stap je op de fiets, laat je niet uit het veld slaan door een windkrachtje vier. Hele generaties eilanders hebben fietskuiten gekweekt op hun tocht door strakke polders of het glooiende landschap, aangemoedigd door een koppeltje blatende schapen. Ons fietsroutenetwerk, bijna 120 kilometer op de teller, is vaak bekroond. Je komt langs de mooiste plekjes. Onderweg kun je een tussenstop maken bij de kaasmakers op Wezenspyk, de Zelfpluktuin met de lekkerste aardbeien of uitpuffen op een terrasje in het bos.

Op je 'to-do'-lijstje:

  • vuurtoren beklimmen
  • banjeren op 't Wad tijdens een excursie
  • Texelse musea en galeries
  • jutten langs het strand
  • shoppen in Texelse winkeltjes
  • proeverijtje in authentiek wijnhuis
  • raften, suppen of meer van 'zuks' aan zee

Badplaats

Onze vakantiehuizen liggen heerlijk rustig in het buitengebied van De Koog. Een bruisende badplaats, zoals je in de brochures zou lezen. Het is er kleurrijk en gezellig. Je kunt er lekker eten, de cafés schenken Texelse biertjes en je shopt er een leuk cadeautje voor de thuisblijvers. Een contrast met het stille duingebied dat het dorp omringt. Dat wel. Maar ja, dat 'eilandgevoel' is nu eenmaal niet in één woord te vatten. Waar de één zich afzondert in een duinpannetje met de laatste thriller van Saskia Noort, zoekt een ander de reuring van badplaats De Koog op. Welkom op Texel. Een plek uit duizenden. Waar je komt uitwaaien tijdens een weekendje weg, of bepakt en bezakt met je gezin een geweldige zomervakantie beleeft.

Tot ziens!

Corien Kuip-Groenendijk & Dirk Kuip

Heeft u zelf een leuke foto tijdens uw verblijf op Texel gemaakt? Stuur deze naar info@duinrandtexel.nl. We plaatsen de meest bijzondere foto's op deze site.

Corien Kuip-Groenendijk / Dirk Kuip

Pelikaanweg 1B
1796NN - De Koog, Texel

Tel: (06) 1811 52 09
Tel/fax: (0222) 321 613
E-mail: info@duinrandtexel.nl

Wij zijn aangesloten bij de VVV en het Texels Ondernemers Platform (TOP).